Kleine Deutsche Eck

DT: Kleine Deutsche Eck - heerlijk lunchen / © Gerdi 2012Nu het motorseizoen weer is gestart, is het ook tijd om de routes in het »Motorvakantie Oostenrijk« programma aan een soort controlerit te onderwerpen: kan de route ongewijzigd in het programma blijven, zijn de bedachte lunchlocaties niet toevallig gesloten, enz.

Als eerste is de dagtocht »Kleine Deutsche Eck« aan de beurt. Gelukkig blijkt de route niet echt aangepast te hoeven worden. Hoewel tijdens de rit in de buurt van Berchtesgaden aan de weg wordt gewerkt en een omleiding is aangelegd, durf ik wel aan te nemen dat deze werkzaamheden niet het hele motorseizoen zullen duren.

Er is nog meer goed nieuws. Op een prachtige plek is de lunchlocatie overgegaan in handen van een nieuwe pachter. De laatste pachter was beslist niet slecht, maar de salade die ik bij de lunch voorgeschoteld krijg van deze enthousiaste kok is heerlijk! De lunch is er ten opzichte van vorig jaar nog op vooruit gegaan.

Tijdens de rest van de rit geniet ik maximaal van de lente die in haar volle pracht de omgeving (vooral) geel kleurt. De velden staan vooral vol paardebloemen, maar ook andere prachtige bloemen waarvan ik de namen niet ken.

Eenmaal thuis kan ik concluderen, dat deze dagtocht in ieder geval gewoon in het programma kan blijven!

PS:
Tijdens het rijden had ik altijd de neiging om te wachten tot de perfecte plek voor de perfecte foto. Eenmaal thuis moest ik concluderen, dat ik alweer niet of nauwelijks foto’s had gemaakt. En dat terwijl ik anderen dolgraag wilde laten zien hoe prachtig de rit was. Geïnspireerd door een post van Ride2Adventure, heb ik daarin verandering gebracht en stop ik nu regelmatig(er) om foto’s te maken. De eerste resultaten zie je hieronder.