Eenvoudig beginnen

Ik rij deze route graag. Ze duurt niet zo lang (ca. 4 uur) en de naam van de tocht zegt het al: het is een heerlijk rustige en dus ontspannen route.

Bedoeld om na een lange rit over rechte Autobahnen alvast (weer) te wennen aan het bochtenwerk op de wegen in de Alpen, begint deze rit eenvoudig met wat provinciale wegen. Pas op het einde komen er nog een paar haarspeldbochten aan te pas.

eenvoudig beginnen motorvakantie oostenrijk

Deze keer laat ik smalle en haarspeldbochtenrijke weg naar de top van de Kitzbühler Horn voor wat die is en besluit ik een andere Panoramastraße uit te proberen. Het bord dat het dal in wijst heb ik al verschillende malen zien staan, maar ik heb de weg nooit eerder uitgeprobeerd. Dat blijkt een vergissing te zijn geweest, want ik kom uit in werkelijk één van de mooiste dalen die ik in de omgeving ken. Hier niet pauzeren en op het terras van het uitzicht genieten zou een absolute vergissing zijn. Die bega ik natuurlijk niet en onder het genot van een goede knoflooksoep vergaap ik mij aan de prachtige bergen die het terras omringen.

Het checken van deze route leidt tot een kleine aanpassing: de uitgeprobeerde Panoramastraße wordt eraan toegevoegd!