Dynamik training

Ik leer graag bij als het om motorrijden gaat. Daarom heb ik na de eerdere Aktiv training van de ÖAMTC (zie de eerdere post door hier te klikken), ook deelgenomen aan de Dynamik training.

dynamik training motor

Vooral het onderdeel “remmen in de bocht” had mijn bijzondere interesse. Bochten rijden is leuk en hier in Oostenrijk kun je je hart ophalen. Tegelijkertijd is bochten rijden (hier) niet zonder risico. Bochten zijn vaak onoverzichtelijk en het kan zomaar gebeuren dat bijvoorbeeld in de bocht een koe rustig ligt te herkauwen. Kunnen remmen in de bocht leek me een uiterst nuttige vaardigheid om over te kunnen beschikken.

Dat de training in de (soms stromende) regen plaatsvond had ik graag anders gezien. Tegelijkertijd: wanneer ik het bij regen c.q. op een nat wegdek kan, dan kan ik het in ieder geval ook op een droog wegdek. Beter is het natuurlijk wanneer ik de vaardigheid nooit nodig heb. Beheerst (wat trouwens niet persé hetzelfde is als langzaam) en anticiperend rijden blijft daarom mijn uitgangspunt.