Activ training

Sinds ik mijn motorrijbewijs heb gehaald, neem ik ieder seizoen deel aan ten minste één motortraining. Ik vind het leuk om te doen, ik blijf me als motorrijder graag ontwikkelen, maar ik vind het vooral belangrijk om de kleine foutjes in de rijtechniek, die er in de loop van het vorige motorseizoen stiekem toch weer zijn ingeslopen, er weer uit te halen.

activ training met de motor

Bovendien gaat hier in Oostenrijk de motor uiterlijk in november de stalling in om er op z’n vroegst pas weer in april uitgehaald te worden. Vijf maanden stilstand is niet goed voor het op peil houden van je (motor)rijvaardigheid. Deelnemen aan een rijvaardigheidstraining is een goede warming-up en het zorgt ervoor, dat ik iedere seizoen weer een beetje veiliger met de motor de weg op ga.

In Nederland ging ik bijvoorbeeld naar het KNMV voor een VRO-training (voortgezette rijvaardigheidstraining) of de ANWB voor een MR-training (motor rijvaardigheidstraining). De zusterorganisatie van de ANWB in Oostenrijk, de ÖAMTC, biedt gelukkig ook een motor rijvaardigheidsprogramma.

De eerste training is inmiddels achter de rug: de ÖAMTC Aktiv-training. Veel aandacht voor kijktechniek, bochten rijden, remmen, noodstop maken en uitwijkmanoeuvres.